Έξυπνη πλατφόρμα για την ηλεκτρονική συταγογράφηση

Εκτενής αναφορά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για το ερευνητικό έργο PrescIT που συμμετέχει το Intelligent Systems Laboratory (iSL) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ Χαράλαμπο Καρανίκα από πλευράς τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα πλαίσια του έργου εκτός των άλλων αναπτύσσεται πλατφόρμα υποστήριξης ιατρικής απόφασης για βελτιωμένη συνταγογράφηση φαρμάκων. Ευφυΐα – Εξατομίκευση – Διαλειτουργικότητα: Οι τρεις βασικοί άξονες σχεδιασμού του PrescIT.

Συντονιστής του έργου το ΕΚΕΤΑ Centre for Research & Technology Hellas (CERTH). Στην τεχνική υλοποίηση η Ergobyte, το Information Technologies Institute (ITI), το INAB – Institute of Applied Biosciences και το Intelligent Systems Laboratory (iSL) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κλινικοί εταίροι το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης και το Θεραπευτήριο Ασκληπιός – Ψυχιατρική Κλινική Βέροιας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της ενιαίας δράσης κρατικών ενισχύσεων έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Το άρθρο:
https://www.kathimerini.gr/society/561401146/exypni-platforma-gia-tin-ilektroniki-syntagografisi/

Μετάβαση στο περιεχόμενο