Αποφάσεις της Επιτροπής για την επανέναρξη της διά ζώσης εκπαίδευσης στο Π.Θ.

Ενημέρωση προς όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας

Η Επιτροπή για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 10/1/2022, και μετά από συζήτηση, και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά στοιχεία που παρουσίασαν οι ιατροί-μέλη της, αποφάσισε τα ακόλουθα:


1.      Να μην σταματήσουν τα δια ζώσης μαθήματα στο Π.Θ.
2.       Να διερευνηθεί η δυνατότητα για ταυτόχρονη μετάδοση του δια ζώσης μαθήματος διαδικτυακά, ώστε να μπορούν να το παρακολουθούν οι φοιτητές/τριες που είναι θετικοί` ή που είναι σε καραντίνα.
3.       Στην περίπτωση που ο/η διδάσκων/ουσα είναι θετικός/η, και εφόσον δεν υπάρχει χρονική δυνατότητα δια ζώσης αναπλήρωσης, να μπορεί να κάνει το μάθημα διαδικτυακά.
4.       Ισχυρή σύσταση της επιτροπής προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να φορούν μάσκα KN95 (ή δύο μάσκες, μία χειρουργική και μία υφασμάτινη) κατά την είσοδο και την παραμονή τους σε όλους τους χώρους του Π.Θ.
5.       Σχετικά με το πενθήμερο καραντίνας, ισχύουν όσα προβλέπονται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με την ισχυρή σύσταση της επιτροπής, το μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να επανέρχεται στο Π.Θ. την έκτη ημέρα μόνον εφόσον δεν έχει συμπτώματα (κυρίως πυρετό) και μετά τη διενέργεια αρνητικού self -test. Αν το self-test βγει θετικό, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται καθημερινά έως αρνητικοποίησής του και στη συνέχεια το μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να επανέλθει στα καθήκοντά του.
6.       Για τη διενέργεια των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2022, θα γίνει επανεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης από την επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, όπως είχε διαμορφωθεί από την Επιτροπή και επικυρωθεί από το Πρυτανικό Συμβούλιο.

Τα μέλη της Επιτροπής 

http://upload.users.uth.gr/files/ApofaseisEpitropis.pdf

Μετάβαση στο περιεχόμενο