Ενημερωτική εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

8η ΜΑΡΤΙΟΥ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου διεθνώς και αποτελεί μια ημέρα μνήμης, αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και σηματοδοτεί τη διεκδίκηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων προς την κατεύθυνση της κατοχύρωσης της έμφυλης ισότητας και της εξάλειψης των έμφυλων διακρίσεων.

Το αίτημα για ίσα δικαιώματα παραμένει επίκαιρο σε κάθε πεδίο της ζωής των γυναικών (π.χ. εργασία, εκπαίδευση, ζητήματα συμφιλίωσης ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής, κ.λπ.), ενώ η εφαρμογή της ισότητας στην πράξη συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση για την ευρύτερη κοινωνία.

Στα πλαίσια αυτά και με στόχο της αγωγή της κοινότητας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική της Σχολών Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, θα υπάρξει η δυνατότητα να διατυπωθούν ερωτήσεις, να εκφραστούν απόψεις και να συζητηθούν σχετικά θέματα με το εξειδικευμένο προσωπικό των υποστηρικτικών δομών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, στο Αμφιθέατρο ΙΙ και θα διαρκέσει από τις 14:00 ως τις 15:00.

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση,

Τα στελέχη

του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δ. Λαμιέων

Μετάβαση στο περιεχόμενο