ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2023-2024

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 και των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Σοβαρών Παθήσεων 2023 στα ΑΕΙ, θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από 31/8/2023 έως 8/9/2023 σε πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: https://eregister.it.minedu.gov.gr,

Ειδικά για τους επιτυχόντες με τις ειδικές κατηγορίες των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, οι οποίοι επίσης υποβάλουν αίτηση εγγραφής στα Τμήματα επιτυχίας τους μέσω της παρούσας ηλεκτρονικής εφαρμογής, επισημαίνεται ότι οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής, να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους, τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε πρέπει να αποστείλουν ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

Η εγγραφή των πρωτοετών φοιτητριών και φοιτητών ολοκληρώνεται με την ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Για την ταυτοποίηση οι πρωτοετείς πρέπει να προσκομίσουν στη Γραμματεία του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Εκτυπωμένη την αίτηση εγγραφής μέσω του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
  2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (ότι έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική σας εγγραφή)
  3. Αποδεικτικό ΑΜΚΑ του φοιτητή
  4. Μία (1) φωτογραφία τύπου ταυτότητας
  5. Για τους άρρενες φοιτητές μόνο: ένα αποδεικτικό που να αναγράφει τον αριθμό μητρώου αρρένων.
  6. Βεβαίωση Διαγραφής (Αποφοιτήριο) από Ακαδημαϊκό Τμήμα προηγούμενης εγγραφής. (Αφορά μόνο τους φοιτητές που είχαν εγγραφεί στο παρελθόν σε άλλο Ακαδημαϊκό Τμήμα και δεν το δήλωσαν κατά την φετινή ηλεκτρονική εγγραφή τους στο αντίστοιχο πεδίο ώστε να γίνει ηλεκτρονικά).

Οι ημερομηνίες της προσκόμισης των δικαιολογητικών θα ανακοινωθούν σε μελλοντική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Τμήματος .

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρέχει συγκεντρωμένες πληροφορίες για τα πρώτα βήματα της οργάνωσης της φοιτητικής ζωής των φοιτητριών και των φοιτητών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://www.uth.gr/faqs/sintomosodigosprotoeton

Σας ευχόμαστε καλή αρχή στη νέα σας ακαδημαϊκή ζωή.

Από τη Γραμματεία του  Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική

Μετάβαση στο περιεχόμενο