ΟΜΙΛΙΑ – Ομοιοστασία του οξυγόνου: Μοριακοί μηχανισμοί, θεραπευτική στόχευση και ο επαγόμενος από την υποξία παράγοντας HIF-1

Σας προσκαλούμε στην ομιλία με θέμα «Ομοιοστασία του οξυγόνου: Μοριακοί μηχανισμοί, θεραπευτική στόχευση και ο επαγόμενος από την υποξία παράγοντας HIF-1», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο 1, (Παπασιοπούλου 2-4, Γαλανέικα, Λαμία) την Τετάρτη 4 Μαρτίου, στις 13:00, από τον κ. Γ. Σίμο, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΠΘ.

Η ομιλία διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Μοριακής και Υπολογιστικής Βιολογίας και Γενετικής.

Ο καθηγητής κ. Σίμος θα παρουσιάσει νέα ερευνητικά αποτελέσματα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας αλλά και του εργαστηρίου του στους μηχανισμούς ομοιοστασίας του οξυγόνου και στην υποξία, αφορμής δοθείσης του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής του 2019, το οποίο απονεμήθηκε σε τρεις επιστήμονες για τις έρευνές τους στους μηχανισμούς απόκρισης και προσαρμογής των κυττάρων στις μεταβολές συγκέντρωσης του οξυγόνου σε παθοφυσιολογικές καταστάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μετάβαση στο περιεχόμενο