Η εξέλιξη της έρευνας στις Νευροεπιστήμες

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 15:00-17:30, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Η εξέλιξη της έρευνας στις Νευροεπιστήμες». Η ομιλία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (υπ. επικοινωνίας Επικ. Καθηγητής Νικόλαος Ζυγούρης), με ερευνητές από το University of Harvard και το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα όλων των παρευρισκόμενων από τον Επικ. Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων κ. Αθανάσιο Κακαρούντα, τον Επικ. Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κ. Νικόλαο Ζυγούρη και τον Αναπλ. Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο.   

Στη συνέχεια, ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Γεώργιος Κωστόπουλος, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πατρών, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Νευροεπιστήμες: Γιατί είναι επείγουσα η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τις εξελίξεις στην έρευνα του εγκεφάλου», παρουσιάζοντας μια ανασκόπηση της εξέλιξης του κλάδου των Νευροεπιστημών και τις Εφαρμογές τους.

Κατόπιν, ο Δρ. Βασίλειος Κόκκινος, Instructor, Dept of Neurosurgery, Harvard Medical School, Boston, MA, USA, Epilepsy Clinical Scientist, Dept of Neurosurgery, Massachusetts General Hospital, Boston, MA, USA, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Κλινικές Νευροεπιστήμες: Εφαρμογές των Νευροεπιστημών στις διαταραχές του εγκεφάλου», δίνοντας έμφαση στις κλινικές λύσεις που έχουν εφαρμοστεί και εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της επιληψίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους ομιλητές σχετικά με ζητήματα και απορίες που τους απασχόλησαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο