Webinars – Διαλειτουργικότητα Ηλεκτρονικής Υγείας

Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας στην Ηλεκτρονική Υγεία [NeHIF]

Ανακοίνωση 2ου NeHIF εκπαιδευτικού κύκλου Φεβρουαρίου 2021 -εγγραφή στα NeHIF Webinars

Στο πλαίσιο του έργου για το σχεδιασμό και υλοποίηση του πλαισίου διαλειτουργικότητας που χρηματοδοτείται από τη DGReform (SRSS/SC2019/164) και υλοποιείται για το Υπουργείο Υγείας, το μήνα Φεβρουάριο πραγματοποιείται το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης που αυτή τη φορά έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία προδιαγραφών διαλειτουργικότητας, την παρουσίαση των βασικών προφίλ ολοκλήρωσης που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και την παρουσίαση των εργαλείων δοκιμών που θα χρησιμοποιηθούν.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και θα γίνουν δύο παράλληλες δράσεις:

1.    Μια σειρά από τρία συνεχόμενα webinars κάθε Τετάρτη ξεκινώντας από τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου μέχρι και τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

2.    Ασύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Moodle του έργου, η οποία θα ανοίξει άμεσα και θα ενημερωθείτε με νέο ενημερωτικό σημείωμα.

Τα Webinars αποτελούνται από τις 3 παρακάτω ενότητες:

·  PartIOverviewoftheMethodologies – παρουσίαση των αναγκαίων μεθοδολογιών για τη δημιουργία των προδιαγραφών διαλειτουργικότητας (ολοκληρώθηκε)

·  Part II Overview of IHE profiles – παρουσίαση των βασικών προφίλ ολοκλήρωσης βάσει προτύπων που έχουν χρησιμοποιηθεί

·  Part III Overview of the testing tools – παρουσίαση των εργαλείων δοκιμών που θα χρησιμοποιηθούν για τις δοκιμές και τη πιστοποίηση της συμμόρφωσης στις προδιαγραφές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:

·  Στελέχη πληροφορικής των μονάδων υγείας και των συναρμόδιων φορέων του Υπουργείου υγείας

·  Στελέχη πληροφορικής των κατασκευαστών λογισμικού που είναι εγκατεστημένα σε μονάδες υγείας

·  Άλλα επιστημονικά και πανεπιστημιακά στελέχη της ηλεκτρονικής υγείας

Το πρόγραμμα είναι ελεύθερο στην πρόσβαση σε όλους.

Όσον αφορά τη σειρά των webinars, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες θα παρακαλούσαμε να εγγραφείτε το συντομότερο δυνατό. Για κάθε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα υλοποίησης στα email ckaratsiolis@kpmg.gr και NeHIF_GR_IHE_Team@ihe-europe.net.

Για την εγγραφή σας παρακαλούμε να χρησιμοποιήστε τους παρακάτω συνδέσμους για τα 2 επερχόμενα webinars, ειδικά για αυτό τη Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, αυτή την εβδομάδα.

Feb 10, 2021 02:00 PM Athens Part II Overview of IHE profiles https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMvf-mupj8rEtbznfLdqZnzkMPriU-vosGl
Feb 17, 2021 02:00 PM Athens Part III Overview of the testing tools https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUkdOiurjotG9LavTEp7fqZf3f8TlEWz_nJ

Μόλις εγγραφείτε θα λάβετε επιβεβαιωτικό email για την εγγραφή σας σε κάθε webinar χωριστά. Οι συνεδρίες θα ηχογραφηθούν για να μπορέσετε να τις ακούσετε εκ νέου αν χρειαστεί μέσω της πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης.

Πώς να συμμετέχετε στα webinars:

1.    Εγγράφεστε στους συνδέσμους παραπάνω

2.    Θα λάβετε email επιβεβαίωσης καθώς και το τρόπο σύνδεσης σας στα webinars.

3.    Οι συνεδρίες είναι ανοιχτές, μπορείτε να προωθήσετε τη πρόσκληση σε συναδέλφους αν τους ενδιαφέρει.

4.    Πρέπει να χρησιμοποιείτε το Zoom desktop client ή το ΖΟΟΜ mobile app. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ΖΟΟΜ web client.

5.    Την ημέρα και ώρα της κάθε συνεδρίας ο διαχειριστής θα σας συνδέσει το συντομότερο δυνατό

6.    Παρακαλείστε να έχετε κλειστά μικρόφωνα και οθόνες κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων. Ο διαχειριστής θα σας δίνει το λόγο εφόσον έχετε κάποια ερώτηση

7.    Για να κάνετε ερωτήσεις χρησιμοποιείστε τα εργαλεία chatbox ή το raise hand button που διαθέτει  η πλατφόρμα

8.    Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα emails ckaratsiolis@kpmg.gr και NeHIF_GR_IHE_Team@ihe-europe.net αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Παρακάτω θα βρείτε την ατζέντα των δύο webinars που απομένουν. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στα αγγλικά. Ερωτήσεις μπορούν να γίνουν και στα ελληνικά φυσικά.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και ελπίζουμε να βρείτε το πρόγραμμα χρήσιμο και εποικοδομητικό.

Εκ μέρους της ομάδας έργου του Υπουργείου Υγείας,

Dr. Haralampos Karanikas Department of Computer Science and Biomedical Informatics

Μετάβαση στο περιεχόμενο