Χρυσό βραβείο για την ομάδα iGEMThessaly 2023

Στις 2-5 Νοεμβρίου του 2023 η ομάδα iGEM Thessaly 2023 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχε για 5η συνεχόμενη χρονιά στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM (International Genetically Engineered Machine) που διεξήχθη στο Παρίσι. Εκεί, κατάφερε να ξεχωρίσει για ακόμη μια χρονιά, καθώς απέσπασε χρυσό βραβείο για την συνολική επίδοση του ερευνητικού της έργου και ψηφίστηκε στις 10 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως!

Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική θέλει να συγχαρεί ιδιαιτέρως τους φοιτητές του Θεοδωρακέα Δάφνη και Καρυπίδη Γρηγόρη για την επιτυχία τους και την εκπροσώπηση του Τμήματος με τη συμμετοχή τους στο Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM.

Η φετινή ομάδα παρουσίασε το project “oPHAelia: From Waste to Worth”. Διαγωνίστηκε σε μία πρωτοεμφανιζόμενη κατηγορία του διαγωνισμού, αυτήν της Βιοαποκατάστασης (Bioremediation), η οποία στοχεύει στην χρήση της Συνθετικής Βιολογίας για την αποτοξικοποίηση ρύπων στον αέρα, τα ύδατα, το έδαφος, καθώς και βιομηχανικών ρύπων και καυσαερίων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ιστοσελίδα της ομάδας iGEM Thessaly 2023

Μετάβαση στο περιεχόμενο